Actueel

Betovering en nostalgie op Kijkduin tijdens Boulevard of Golden Music

Geplaatst op: woensdag, 08 augustus 2018

Terwijl de zon prachtig ondergaat op Kijkduin staan een moeder en oma te glimmen van trots vanwege het bruisende en zinderende optreden van hun zoon en kleinzoon Lesley die bij een temperatuur van ver boven de dertig graden fenomeen ELVIS muzikaal doet herleven. Voor de honderden babyboomers op de Boulevard van Kijkduin is het muzikaal smullen met de muziek uit hun jeugd tijdens de Boulevard of Golden Music.

Mensen verlaten de gezellige terrassen op Kijkduin om te zien én te horen dat Elvis Presley verder leeft in de persoon van Lesley Ruitenbeek. Al zijn hits komen voorbij en het publiek kan er geen genoeg van krijgen en de vooraf beoogde optreedtijd wordt fors overschreden. Het kan allemaal tijdens de Boulevard of Golden Music waar zowel oud(er) als jong volop geniet van de sfeer, de gezelligheid, het weer én natuurlijk de muziek van toen.

Presentatrice Esther Regenbogen, die ook nog stewardess is bij de KLM, komt rechtstreeks vanaf Schiphol met koffers en al aan op de Boulevard van Kijkduin. Ze heeft er net een vermoeiende werkreis vanuit Peking (China) opzitten maar dat deert haar allerminst. Samen met vader Boudewijn is de Boulevard of Golden Music ook hun passie die ze met verve presenteren. Gastvrouw Els de Wit is niets te veel, ze loopt regelmatig van de kleedkamer in het Atlantic Hotel naar de Boulevard om de optredende acts te begeleiden, water aan te leveren op het bloedhete podium en als dat op is zoekt ze een horecagelegenheid om de leden van de band Nightcall te voorzien van blikjes met drank. Het tekent haar gedrevenheid, alles voor de muziek en muzikanten.

Een zelfde gedrevenheid die ook Marcel Planken en Robin Stuifzand dé mannen van het geluid – The Magic of Sound – aan de dag leggen.De band Nightcall geeft een heerlijk ‘rockend’ optreden waarbij het publiek staat te swingen op de Boulevard. Er is van alles te zien, van oude brommers, dansers in fifties outfit, meegebrachte huisdieren tot en met jonge gezinnen die de muziek uit de tijd van hun ouders ook wel eens willen meemaken. Ooit was zangeres Mariska Versteegh van Nightcall te zien op tv als mooiste meisje van de klas, in Equador richtte ze een kindertehuis op: Villa Tica en deed er veel goed werk en deze middag staat ze met haar muzikale mannen te rocken op de Boulevard

Het is opnieuw een onvergetelijke middag en terwijl de zon langzaam ondergaat blijf het nog lang gezellig op Kijkduin. De komende weken nog veel muziek op de zondag op de Boulevard van Kijkduin. Komende zondag 12 augustus Greenhouse en Aquarium. Het evenement wordt u aangeboden door de ondernemers van Kijkduin, Beach Resort Kijkduin, 2 Inspire, Rainbow International Presentaties i.s.m. het Haags Popcentrum. Kijkduin is de gezellige kleinschalige familiebadplaats waar ondanks de verbouwing het nog steeds goed vertoeven is met gezellige terrassen, leuke winkels en veel sfeer. Parkeren is nog altijd gratis.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Martin Reitsma - 08 augustus 2018

Terug naar overzicht