WESTDUINPARK

Het Westduinpark is een uniek beschermd natuurgebied. U kunt er wandelen, fietsen en paardrijden. Het grote duin gebied verbindt Kijkduin met Scheveningen. Daarmee is dit 1 van de grootste groengebieden in Den Haag.

Het Westduinpark heeft een typisch oud duinlandschap. Samen met Wapendal vormt het park een Natura 2000-gebied. Daarmee behoort het tot een netwerk van beschermde natuurgebieden in Europa. Het gebied is ongeveer 245 hectare groot en heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie en cultuurhistorie.

Recreatieactiviteiten
In deze duinen zijn verschillende fiets-, voet-, en ruiterpaden te vinden. Onderweg ziet u bijzondere duinstruiken en grassen en kunt u Schotse hooglanders tegenkomen. Deze grote grazers helpen het duinkonijn met het beheren van het gebied.

Kinderen kunnen spelen in zandspeelplaats De Berenkuil of 1 van de andere speelplekken. Ook de uitzichtpunten of het strandmuseum Jutterskeet Ome Jan zijn een bezoek waard.

Honden
Honden zijn in het Westduinpark toegestaan. Om de natuurwaarde te beschermen moet u uw hond wel aangelijnd houden en zakjes voor het opruimen van de hondenpoep niet vergeten. Dicht bij de woonwijken mag uw hond op aangewezen plekken wél loslopen. Via het duingebied heeft u ook toegang tot het strand.

Locatie
- -
- Den Haag
-
Website
Openingstijden
Bekijk op kaart

Deel deze pagina via uw favoriete socialmedia site.