Actief recreëren

 

Brede stranden en prachtige natuurgebieden zijn het uitgangspunt voor een dagje heerlijk genieten van wat de flora en fauna hier te bieden heeft. De Westduinen, Solleveld, Landgoed Ockenrode en het Hyacintenbos vormen samen een groot natuur en cultuurhistorisch monument met een wettelijk beschermde internationale status. Zo is Solleveld, het gebied ten zuiden van het Deltaplein een zeer oud duingebied van maar liefst 4000 jaar oud. Ten Noorden van Kijkduin vindt u landschap Meer en Bos en het Westduinpark. Maar wellicht het meest opmerkelijke is, is dat deze gebieden voor het overgrote deel vrij en gratis toegankelijk zijn.

LIKE de Facebookpagina ´In en om Kijkduin´ om op de hoogte te blijven van de actuele activiteiten en evenementen!

Wandelen & Fietsen
De prachtige omgeving van Kijkduin biedt een mooi start punt van verschillende wandel­ en fietsroutes. Deze routes zijn onder andere verkrijgbaar via de VVV. Enkele routes kunt u hieronder alvast downloaden in PDF formaat. Wilt u een fiets huren? Kijk dan bij www.Biesieklette.nl.

Wandelroutes
Fietsroute Kijkduin - Den Haag
Fietsroute Kijkduin - Westland

Brandingsport
Sailcenter 107, gelegen bij strandpaal 107 ten zuiden van Kijkduin, biedt onderdak aan de beoefenaars van allerlei watersporten. De clubaccommodatie bevat alles wat een verkleumde watersporter zich kan wensen zoals kleedruimtes, toiletten, warme douches en een bar. Voor meer informatie over de golven in Kijkduin kijkt u bij www.wannasurf.com.

Sportevenementen
Jaarlijks worden er verschillende sportevenementen georganiseerd in en rondom Kijkduin. Bijvoorbeeld de jaarlijkse triatlon en verschillende marathons. Hou onze agenda goed in de gaten zodat u zich op tijd in kan schrijven.

Ook buiten Kijkduin valt veel te beleven. In het nabijgelegen Ockenburg vindt u bijvoorbeeld een bowling-centrum en een golfbaan. Een paar kilometer terug bevindt zich het veelzijdige sportcentrum 'De Uithof'. Hier kunt u schaatsen, karten, skien of snowboarden en nog veel meer! Gegarandeerd een dagje plezier.

Manege De Wildhoef
Manege De Wildhoef ligt in de prachtige "Bosjes van Pex", grenzend aan het Westduinpark en het strand van Den Haag. Sinds 2010 is de manege eigendom van de drie zussen Aïde, Fiona en Iris Roest. Op onze manege hebben paardenliefhebbers de gelegenheid om op een ontspannen manier te kunnen genieten van het paardrijden. Bij ons staat het welzijn van de paarden en het plezier van samen met een paard bezig zijn centraal.

Wij hebben een uniek lesprogramma waarbij mensen eerst naast het paard werken en daarna pas er op. Dit doen wij door middel van het freestyle systeem. Voordat iemand gaat paardrijden weet hij hoe hij met een paard om kan gaan, te verzorgen en te zadelen. Het rijden doen wij op verschillende niveaus. Alleen mensen die lid zijn van onze manege kunnen mee op een buitenrit.
Naast leren omgaan met paarden, paarden rijden en stallen van paarden bieden wij ook coachen met behulp van paarden aan. Mensen met een leer/ontwikkelingsvraag kunnen bij onze gediplomeerde Horsens coach terecht. Samen met het paard gaan we aan de slag. Het coachen met behulp van paarden kan ook in team verband.

Iedereen is welkom om langs te komen bij ons op de manege en te komen kijken bij de paarden. Nieuwe klanten en mensen die kennis willen maken met ons lessysteem kunnen een privéles boeken.

Avonturia
Ontdek, beleef en bewonder de werelden van Avonturia. Sta oog in oog met flamingo's, bewonder de mysterieuze reptielen, kijk hoe de beverratten rondzwemmen, fluit mee met de parkietjes en nog veel meer. Bij Avonturia kijk je je ogen uit. Er zijn ook allerlei creatieve en educatieve activiteiten. Schilder een Avonturiaans dierenbeeldje, maak de zintuigenspeurtocht of ga goud zoeken in de goudzoekvijver. Een bezoek aan Avonturion, onze mini-zoo, mag ook niet ontbreken. Je kunt hier steentjes zoeken in de zandopgraving, stokstaartjes bewonderen, spelen in de haven van Bombay en de rest mag je zelf ontdekken. Maak jouw bezoek compleet en ontspan met een hapje en drankje in Brasserie de Oehoe!! Tot Avonturia!!

Golfbaan Ockenburgh
Golfbaan Ockenburgh is een mooie compacte 9-holes baan, gelegen op een bijzondere locatie tussen de stad Den Haag en de duinen van Kijkduin. Aan het einde van de Wijndaelerweg ligt deze prachtige baan met smalle fairways, veel bunkers en fraaie waterpartijen. Het is voor spelers op alle niveaus een uitdagende baan. De baan ligt zeer beschut in de duinen en is ook na een flinke regenbui vaak goed bespeelbaar. Geniet na het golfen van een goede kop koffie of heerlijk verse maaltijd in de brasserie. Een starttijd reserveren kan via de site (www.golfockenburgh.nl) of via een telefoontje naar de caddymaster: 070-3258905.

Buitenplaats OCKenburgh & Kasserie OCK
Op een unieke locatie in Loosduinen in Landgoed Ockenburgh staat een prachtig en bijzonder historisch gebouw dat ruimte biedt aan een mooi concept. Het initiatief van buurtbewoners zorgde ervoor dat dit prachtige pand eigendom is van Stichting tot het Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Op cultureel en sociaal terrein geeft dit project veel terug aan de buurt.
Kasserie OCK is een ontmoetingsplek, een laagdrempelige biologische dagrestaurant, waarbij gebruikt wordt van verse en eerlijke producten van lokale leveranciers. Het personeel is vlot, vriendelijk en vooral gastvrij. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van vrijwilligers & stagiaires.
In de zomer is het genieten op het zonnige terras onder een grote parasol of binnen bij de haard. De Kasserie grenst aan een groene zit- en speelweide en een moestuin. De tuin wordt geheel onderhouden door vrijwilligers van de Stichting tot behoud van Historische Buitenplaats Ockenburgh.
Gedurende het gehele jaar worden vanuit de Kasserie talloze activiteiten georganiseerd: Zondag Zwoele-Jazz-sessies, Open OCK podia, Theatervoorstellingen, Biologische markten, Kerstmarkt etc
Tevens verzorgen wij met gastvrijheid uw feesten en partijen en zijn wij ook een prachtig en romantisch trouwlocatie midden in het groen. Kom snel langs, het OCK team staat klaar om U te verwelkomen.

Klik hieronder voor meer informatie.

 

BLOW KITESCHOOLZuiderstrand slag 3 2554 Den Haag+316 52 53 49 99 Meer info DE UITHOFJaap Edenweg 10 2544 NL Den Haag(070) 359 96 49 Meer info GOLF OCKENBURGHWijndaelerweg 125 2554 BZ Den Haag(070) 325 98 04 Meer info MANEGE DE WILDHOEFDaal en Bergselaan 23 2565 AB Den Haag070 - 325 43 30 Meer info